Kuntoarvio-ohjeet uusittu

Kuntoarvio-ohjesarjan kaikki ohjeet on nyt uusittu ja julkaistu RT tietoväylässä. Päivitetyt ohjeet sisältyvät RT-, LVI, ja KH-kortistoihin. Yksittäisiä ohjekortteja voi ostaa Rakennustiedon verkkokaupasta: rakennustietokauppa.fi    

Syyskuussa 2019 on julkaistu:

RT 103096 Toimitilakiinteistön kuntoarvio. Tilaajan ohje. Ohjekortissa käsitellään kiinteistön kuntoarviota tilaajan näkökulmasta.

RT 103097 Toimitilakiinteistön kuntoarvio. Kuntoarvioijan ohje. Ohjekortissa käsitellään toimitilakiinteistön kuntoarviota kuntoarvioijan näkökulmasta. Kortissa esitetään mm. kuntoarvion tavoitteet, sisältö ja laajuus. Lisäksi annetaan ohjeita kiinteistötarkastuksen tekemisestä ja kuntoarvion raportoinnista.

RT 103098 Kiinteistön kuntoarvio. Kuntoluokan määräytyminen. Ohjekortissa esitetään, kuinka kiinteistön kuntoarvioraportissa esitettävien rakennusosien ja teknisten järjestelmien korjaustarpeen kiireellisyyttä kuvaavat kuntoluokat määräytyvät.

Helmikuussa 2019 on julkaistu:

RT 103002 Asuinkiinteistön kuntoarvio. Tilaajan ohje. Ohjekortissa esitellään asuinkiinteistön kuntoarviota tilaajan näkökulmasta, käsitellään kuntoarvion tavoitteet, sisältö ja laajuus sekä kuinka tilaaja voi parhaiten hyödyntää kuntoarviota.

RT 103003 Asuinkiinteistön kuntoarvio. Kuntoarvioijan ohje. Ohjekortissa esitellään asuinkiinteistön kuntoarviota kuntoarvioijan näkökulmasta ja käsitellään kuntoarvion tavoitteet, sisältöä ja laajuutta. Lisäksi annetaan ohjeita kiinteistötarkastuksen tekemisestä ja kuntoarvion raportoinnista. Ohje on tarkoitettu kerros- ja rivitalojen kuntoarviontiin.