Rakennustiedon ympäristöluokituksen ABC hankesuunnitteluun, suunnittelun ohjaukseen ja suunnittelijoille 19.3.2024

Aika: 19.3.2024 klo 12.15 – 16.00
Teams

RTS-ympäristöluokituksen nimi on muuttunut: tunnet sen jatkossa Rakennustiedon ympäristöluokituksena.

‍Uudis- ja perusparannushankkeisiin soveltuva Rakennustiedon ympäristöluokitus tarjoaa työkalun hankesuunnittelusta ja suunnittelun ohjauksesta vastaaville hankkeen ympäristövastuullisuuden tavoitteiden asettamiseen. Rakennustiedon ympäristöluokitus tuo myös arkkitehti-, rakenne- ja talotekniikkasuunnitteluun huomioon otettavia asioita. Tässä online-koulutuksessa perehdytään Rakennustiedon ympäristöluokituksen käyttöön hankkeen esiselvityksestä urakkakilpailutusvaiheen suunnitelma-asiakirjojen laatimiseen saakka. Koulutus soveltuu myös allianssihankkeiden suunnittelun ohjaamisen tueksi.

‍Rakennustiedon ympäristöluokituksen käyttö niin uudis- kuin peruskorjaushankkeiden suunnittelun kuin työmaiden ohjaamisessa on kasvanut nopeasti. Rakennustiedon ympäristöluokitusta käytetään jo yli kolmessa sadassa hankkeessa. Rakennustiedon ympäristöluokituksen saaneita rakennuksia löydät hankegalleriasta. Tässä koulutuksessa käsitellään Rakennustiedon ympäristöluokituksen Hanke2022-kriteeristöä.

‍Rakennustiedon ympäristöluokitus on rakennusalan yhdessä kehittämä luokitusjärjestelmä, joka ottaa aidosti huomioon suomalaiset olosuhteet ja lainsäädännön. Luokitus ja siihen liittyvä työkalu auttavat rakennushankkeen sisäilman laadun sekä akustiikka- ja valaistusolosuhteiden varmistamisessa, kosteusteknisten riskien hallinnassa ja kokonaisvaltaisesti energiatehokkaiden rakennusten toteuttamisessa. Luokitukseen liittyvässä työkalussa on valmiina luokituskriteerit ja -mittarit, joiden avulla hanketta ohjataan, ja työkalu ohjaa dokumentoimaan hankkeen kannalta keskeiset dokumentit. Syksyllä 2023 julkaistu Rakennustiedon ympäristöluokituksen Käyttö2023-kriteeristö laajentaa luokituksen käytössä olevien asuinrakennusten sekä toimitila- ja palvelurakennusten koko elinkaaren hallintajärjestelmäksi.

Osallistumismaksu: 290 € + ALV 24 %. Hintaan sisältyy koulutuksen jälkeen kahden kuukauden ajan voimassa oleva käyttöoikeus Rakennustiedon ympäristöluokituksen työkaluun.

Viimeinen ilmoittautumisajankohta on maanantai 18.3.2024 klo 16.00. Kun ilmoittaudut viimeistään keskiviikkona 13.3.2024 klo 16.00, saat Rakennustiedon ympäristöluokituksen YL-työkalun tunnukset ennen koulutusta. Tämän jälkeen ilmoittautuneet saavat tunnukset koulutuksen jälkeen. Jos joudut peruuttamaan osallistumisesi, viimeinen peruutuspäivä on maanantai 11.3.2024. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista ja poisjäänneistä veloitamme koko seminaarin hinnan. Voit myös lähettää toisen henkilön tilallesi esteen sattuessa. Koulutuksen toteuttamisen edellytyksenä on vähintään kahdeksan osallistujaa. Lue lisää ja ilmoittaudu koulutukseen »