Tallenne tilaisuudesta Taide rakentamisessa: Kokemukset & vaikutukset 31.10.

Miten rakennettuun ympäristöön integroitu taide muovaa käyttäjäkokemuksia? Ja mitä vaikutuksia se luo käyttäjälle, kiinteistönomistajalle — tai jopa laajemmin alueelle ja sen kilpailukyvylle? Entä, mitä sen toteuttaminen vaatii?

Miten rakennettuun ympäristöön integroitu taide muovaa käyttäjäkokemuksia? Ja mitä vaikutuksia se luo käyttäjälle, kiinteistönomistajalle — tai jopa laajemmin alueelle ja sen kilpailukyvylle? Entä, mitä sen toteuttaminen vaatii?

Taiteen edistämiskeskus TAIKE ja Rakennustietosäätiö RTS sr järjestivät yhdessä 31.10.2023 Taide rakentamisessa -tilaisuuden kiinteistö- ja rakennusalan sekä taidekentän asiantuntijoille ja ammattilaisille tai muutoin aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuus pidettiin Rakennustietosäätiön tiloissa Helsingin Kampissa. Striimauksesta ja tallenteesta vastasi Taike. Suuri kiitos kaikille mukana olleille ja verkossa tilaisuutta seuranneille.

Ohjelma

  • Tervetuloa. Mari Kemppinen, Taiteen edistämiskeskus & Sini Saarimaa, Rakennustietosäätiö RTS sr (noin 10 min.)
  • Taide keskellä kohtaamisia: mitä se vaati ja miten se tuotettiin? Outi Turpeinen, päällikkö, Julkinen taide & näyttelyt, Aalto-yliopisto (noin 20 min.)
  • Taide keskellä kohtaamisia: miten sen käyttäjä koki — miten se vaikutti? Anni Avela, taiteen maisteri (TaM) (noin 20 min.)
  • TAUKO 30 min, jatkuu kohdassa 1.27.
  • Yhteisötaiteen anti, kokemukset ja vaikutukset inhimillisesti ja alueellisesti, Heidi Hänninen, yhteisötaiteilija-tutkija, KuM, TaM, tohtorikandidaatti, KAS! yhteisöllinen julkisen taiteen / katutaiteen hanke (noin 20 min)
  • Taiteella kilpailukykyä kaupunkikeskustaan: toteutusstrategia kehittyvässä kaupungissa, Elina Alkio, julkisen taiteen koordinaattori, Seinäjoen kaupunki (noin 20 min.)
  • Paneelikeskustelu, Outi Turpeinen, Heidi Hänninen ja Elina Alkio, moderaattorina Markku Hedman, Rakennustietosäätiö RTS (noin 30 min.)

Lisätietoa aiheesta

Taide rakentamisessa -verkkopalvelu

Tutustu Taide rakentamisessa -verkkosivuun, jossa on tietoa taiteen tilaamisesta, teoksia rakennetussa ympäristössä sekä voit hakea taiteilijoita ja taidekonsultteja.

RT-kortti: Taide rakennushankkeessa

Rakennustieto Oy:n ohjekortissa käsitellään taidehankkeiden toteuttamista osana rakennushanketta. Ohje sisältää perustiedot taiteen hankinta- ja rahoitustavoista sekä taiteen kytkemisestä rakentamisprosesseihin hankesuunnittelusta teoksen luovutukseen ja ylläpitoon. Ohjeessa kuvataan osapuolien rooleja ja tehtäviä sekä annetaan tietoja taidehankkeiden suunnittelun ja toteutuksen käytännön vaatimuksista. Ohjeen tavoitteena on palvella kaikkia hankkeissa mukana olevia tahoja ja sitä voidaan soveltaa sekä talonrakennus- että infrarakennushankkeisiin.