Asuntoarkkitehtuurin käsikirja julkaistu myös digikirjana

Syksyllä 2022 ilmestyneestä Asuntoarkkitehtuurin käsikirja -teoksesta on julkaistu rinnakkaisteos lisenssipohjaisena digikirjana. Yksittäislisenssin lisäksi digikirjasta on saatavilla usean käyttäjän organisaatiolisenssejä.

Asuntorakentamisen toimintaympäristö on muuttunut nopeasti ja keskustelua käydään mm. asuntorakentamisen määristä, pienten asuntojen tarpeesta ja asuntosijoittamisen näkymistä. Samalla asumisen laatu on jäänyt liian vähälle huomiolle. Asuntoarkkitehtuurin käsikirjassa tarkastellaan asuntoja niiden kauneuden, käytettävyyden ja kestävyyden näkökulmista. Sisällön painopiste on kerrostaloasunnoissa, mutta mukana on myös muita asuinrakennustyyppejä. Kirja on käytännönläheinen asuntosuunnittelun oppi- ja käsikirja. Se tarkastelee asumista osana yhteiskuntaa ja tarjoaa sekä uutta että päivitettyä tietoa asuntojen suunnittelusta alan opiskelijoille, asuntosuunnittelijoille ja muille asumisen asiantuntijoille.

Asuntoarkkitehtuurin käsikirja on palkittu Rakentamisen Ruusu 2022 -palkinnolla. Kirjan ovat kirjoittaneet arkkitehti Sanna Meriläinen ja arkkitehti Anne Tervo. Asuntoarkkitehtuurin käsikirja -digikirja on saatavilla Rakennustiedon verkkokaupasta »