Uusiotuotteet osana kiertotaloutta – haasteet ja mahdollisuudet 29.10.2024

Aika: 29.10.2024 klo 9.00 – 12.00
Hybridi: Rakennustieto, Malminkatu 16 A, Helsinki / Online

Hiilineutraali kiertotalous on keskeinen osa kiinteistö- ja rakentamisalan tulevaisuutta. Ekosysteemimme ei kestä luonnonvarojen tuhlailevaa käyttöä. Olemme heränneet myös raaka-aineiden rajallisuuteen ja globaalien toimitusketjujen haavoittuvuuteen. Tarvitsemme toimialamme kaikki toimijat mukaan rakentamaan kestäviä tuotantoketjuja, joilla saamme materiaalit kiertämään uusiksi tuotteiksi turvallisesti ja vastuullisesti.

‍Puhumme siitä, miksi kiertotalouden edistäminen on elintärkeää kiinteistö- ja rakentamisalalla. Kuulet esimerkkejä rakennustuotteista, jotka kaikki omalla sarallaan edistävät vähähiilistä kiertotaloutta. Tunnistamme yhdessä kiertotalouden esteitä ja keskustelemme siitä, miten luomme edellytyksiä uusiotuotteiden markkinan kehittymiselle. Rakennustiedon uusi UMT-luokitus auttaa varmentamaan ja kertomaan kierrätysmateriaalista valmistetun uusiotuotteen turvallisuudesta ja vastuullisuudesta ja auttaa siten niin tilaajia kuin muitakin hankkeen osapuolia hallitsemaan uusiotuotteiden käyttöön liittyviä riskejä.

‍Rakennustiedon Tuotetieto on kasvanut Suomen suurimmaksi rakennustuotteiden tuotetietokannaksi ja kerromme myös siitä, miten se palvelee toimialaamme myös uusiotuotteiden tuotetiedon tehokkaassa välittämisessä.

‍Tilaisuus on tarkoitettu kaikille talonrakentamisen ja infrarakentamisen hankkeiden osapuolille, rakennusmateriaali- ja tuotteiden valmistajille ja maahantuojille, rakennusvalvontojen edustajille sekä viranomaisille, esimerkiksi ympäristöviranomaisille. Lue lisää ja ilmoittaudu »