Oppilaitosten lisenssityypit ja hinnoittelu uudistuvat ja sopimusehdot päivittyvät 1.1.2024 alkaen

Rakennustiedon palveluiden lisenssityypit oppilaitoksille muuttuvat. Tuomme valikoimaamme kätevän organisaatiolisenssin oppilaitoksille 1.1.2024 alkaen. Lisäksi täsmennämme ja selkeytämme yleisiä sopimusehtojamme.

Tulevat muutokset kortistojen lisenssityyppeihin:

Oppilaitoksilla on 1.1.2024 alkaen mahdollisuus käyttää Rakennustiedon kortistoja henkilökohtaisella lisenssillä tai organisaatiolisenssillä. Ryhmälisenssit poistuvat valikoimasta 31.12.2023. Muutosten taustalla on pyrkimys tarjota joustavampia ja tehokkaampia ratkaisuja.

Lisenssityypit ja niiden käyttöoikeudet:

Oppilaitoksen hankkimia oppilaitoslisenssejä saa käyttää vain opetustarkoituksiin.

Henkilökohtainen lisenssi

Henkilökohtainen lisenssi on yksittäisen henkilön oikeus käyttää palvelua, jolloin käyttäjällä on henkilökohtainen käyttäjätunnus. Henkilökohtainen lisenssi oikeuttaa vain kyseisen henkilön käyttämään kyseistä palvelua. Henkilökohtaista lisenssiä ei saa käyttää opetuksessa muuten kuin materiaalista omin sanoin kerrottaessa.

Organisaatiolisenssi

Organisaatiolisenssi on organisaation rajoittamattoman henkilömäärän oikeus käyttää palvelua. Palveluun kirjaudutaan jaetulla tai henkilökohtaisella käyttäjätunnuksella. Oppilaitoksissa käyttöoikeus palveluun on oppilaitoksen henkilökunnalla ja sopimuksen voimassaoloaikana oppilaitoksessa kirjoilla oleville opiskelijoille. Organisaatiolisenssisen palvelun materiaalia voi käyttää vapaasti opetustilanteessa (esim. oppitunnilla).

Ryhmälisenssi

Ryhmälisenssi on useiden henkilöiden samanaikaisessa käytössä oleva lisenssi, johon kuuluu jaettu käyttäjätunnus. Yhtäaikaisten käyttäjien enimmäismäärä on määritelty sopimuksessa. Opetustilanteessa materiaalia käytettäessä paikalla saa olla vain ryhmälisenssissä mainittu henkilömäärä.

Ryhmälisenssit poistuvat kaikista Rakennustiedon palveluiden valikoimista 31.12.2023. Käytössä olevat ryhmälisenssit poistuvat käytöstä vuoden 2025 aikana uuden sopimuskauden alkaessa. Olemme teihin yhteydessä ennen uuden vuoden 2025 sopimuskauden alkua. Voitte myös ottaa yhteyttä meihin jo aiemmin tomi.uschanov@rakennustieto.fi tai asiakaspalvelu@rakennustieto.fi

SSO – yksinkertainen kirjautuminen palveluihimme

Teillä on mahdollisuus ottaa käyttöönne Single Sign-On (SSO) -kirjautuminen. SSO-kirjautumisen avulla voitte kirjautua Rakennustiedon palveluihin helposti organisaationne tunnuksilla. Lisäksi SSO-kirjautumisen avulla organisaatio saa tuotekohtaiset tilastot tilaamistaan palveluista ja niiden käyttäjämääristä. Tarjoamme vuoden 2024 aikana käyttöön otetuista SSO-liittymismaksuista 50 % alennuksen 15 ensimmäiselle oppilaitokselle.

Hyödynnä luentowebinaarejamme opetuksessa

Olemme kehittäneet yhdessä muutamien ammattikorkeakoulujen kanssa kerran vuodessa toteutettavat luentowebinaarit, joita oppilaitokset voivat hyöyntää opetuksessaan. Tämän vuoden luentowebinaarien tallenteet ja esitysmateriaalit löytyvät verkkosivuiltamme ja näitä voitte halutessanne vapaasti hyödyntää opetuksessa.

Suorin tie rakennusalan luotettavaan tietoon -luentowebinaari on suunnattu kaikille rakentamis- ja kiinteistöalan opinnot juuri aloittaneille ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille. Webinaarissa tutustutaan lyhyesti palveluihimme ja niiden hyötyihinv käyttäjilleen .Katso vuoden 2023 luentowebinaarin tallenne ja esitysmateriaalit tästä.

Ratu tuotannonsuunnittelussa -luentowebinaari on suunnattu kolmannen vuosikurssin tuotantotaloutta opiskeleville opiskelijoille ja tässä perehdytetään Ratun käyttöön ja hyötyihin työmailla. Katso vuoden 2023 luentowebinaarin tallenne ja esitysmateriaalit tästä.

Jos haluat lisätietoa luentowebinaareista ja päästä hyödyntämään vuoden 2024 luentowebinaareja omassa oppilaitoksessasi osana opetusta niin otathan yhteyttä Taina Raiskiin (taina.raiski@rakennustieto.fi) tai Jaana Matilaiseen (jaana.matilainen@rakennustieto.fi, 040 5080 985).

Palveluesittelyt

Tulemme mielellämme esittelemään palveluitamme ja antamaan käyttökoulutusta henkilökunnallenne. Koulutus voidaan järjestään paikan päällä tai etänä. Suunnittelemme myös koottuja etäpalveluesittelyjä opiskelijoille ja kuulemme mielellämme, että koetteko sellaiset tarpeelliseksi. Ilmoitathan tarpeesta palveluesittelyille 28.2.2024 mennessä osoitteeseen tomi.ushcanov@rakennustieto.fi