Julkistustilaisuus: Uusiomateriaalien ja -tuotteiden vastuullisuusluokitus 7.6.2024

Aika: 7.6.2024 klo 9.00 – 10.15
Teams

Rakennustieto julkaisee uuden luokituksen kierrätetyistä materiaaleista valmistetuille uusiotuotteille. Tällä luokituksella uusiomateriaali- ja tuotevalmistaja pystyy kertomaan tuotteensa turvallisuudesta ja vastuullisuudesta. Luokitus kertoo muun muassa, että uusiotuote ei sisällä määrättyjä, tutkittuja haitallisia aineita tai niiden pitoisuus ei ylitä turvallista rajaa. Tuotteista tutkitaan muun muassa asbestia, PAH-yhdisteitä, PCB -yhdisteitä ja SCCP-aineita. Lisäksi luokitusta varten tuottaja todentaa tuotantoprosessin. Luokitus auttaa myös todentamaan tuotteen sisältämän kierrätysmateriaalin osuuden.

‍Rakennushankkeen tilaajat voivat tämän uuden luokituksen avulla edistää kiertotaloutta turvallisesti ja todennetusti. Tuotetoimittajia luokitus auttaa uusiotuotteiden markkinoimisessa vastuullisina ja turvallisina tuotteina.

‍Hiilineutraali kiertotalous on keskeinen osa kiinteistö- ja rakentamisalan tulevaisuutta. Tarvitsemme toimialamme kaikki osapuolet mukaan rakentamaan tuotantoketjuja, joilla saamme olemassa olevan materiaalin kiertämään uusiksi tuotteiksi turvallisesti ja vastuullisesti. Lue lisää ja ilmoittaudu tilaisuuteen »