Rakennusaineoppi-kirjasta ilmestynyt uudistettu painos

Rakennusaineoppi-kirjasta on ilmestynyt uudistettu painos. Kirjan ovat kirjoittaneet arkkitehti, professori emeritus Unto Siikanen ja arkkitehti Leena Siikanen.

Rakennusaineoppi-kirja kertoo yleistajuisesti rakennusaineista ja -tarvikkeista, niiden historiasta, valmistuksesta, ominaisuuksista, käytöstä ja vaikutuksista ympäristöön. Kirja esittelee 23 rakennusainetta tai tarvikeryhmää. Rakenne ja koostumus, lämpö-, kosteus-, lujuus- ja palonkesto- ym. ominaisuudet määräävät aineiden rakennusteknistä käyttöä. Niiden ominaisuuksien tunteminen auttaa ymmärtämään, mitkä materiaalit sopivat parhaiten eri kohteisiin ja tilanteisiin, miten eri materiaaleja käsitellään, miten turvallisuusasiat, terveellisyys, kestävyys, ympäristöystävällisyys ja elinkaari otetaan huomioon. Kirjassa käsitellään tavallisimmat rakennusaineet, kuten puu, luonnonkivi, tiili, kevytsoratuotteet, betoni, teräs, alumiini, kuparimetallit, mineraalivilla, kipsi, lasi, muovi, bitumi, kumi, maalit ja lakat, kitit ja silotteet sekä liimat ja liisterit.

Rakennusaineoppi-kirja on tarkoitettu oppikirjaksi rakennusalan koulutukseen kaikille tasoille ja opintosuunnille sekä käsikirjaksi ammatissa jo toimiville. Kirja on saatavilla Rakennustiedon verkkokaupasta »