RT-kortisto ja Tuotetiedon haku tiiviisti yhdessä

Rakennustieto on kehittänyt palveluitaan ja saattanut RT-kortiston ja Tuotetiedon haun tiiviisti yhteen. Palveluiden välille on avattu suora yhteys, joka mahdollistaa siirtymisen RT-kortiston hausta suoraan Tuotetiedon hakuun.

Rakennustieto ylläpitää kansallista Tuotetiedon palvelukokonaisuutta, josta löytyy yli 440:n tuotetoimittajan lähes 200 000 rakennustuotetta. Tuotteista on palvelussa tallennettuna yhteensä 4 000 000 erilaista tietokenttää. Kokonaisuuteen kuuluu olennaisesti Tuotetiedon haku -palvelu, joka mahdollistaa maksutta rakennustuotteiden haun, vertailun ja valinnan hyödyntäen tuotteiden teknisiä tietoja ja ympäristötietoja. Voit käydä kokeilemassa hakua osoitteessa haku.tuotetieto.fi.

RT-kortiston haku-sivulla on nappi ”Siirry tuotetietojen hakuun”, jos pääsee helposti samoilla hakusanoilla tehtyyn hakuun Tuotetiedon haussa.

Jos olet hakenut esimerkiksi laminaatteihin liittyvää ohjeistusta, voit siirtyä yhdellä klikkauksella tarkastelemaan laminaattituotteita Tuotetiedon haussa.

Linkitys myös RT-korteista Tuotetiedon hakuun

RT-kortiston kortit on myös linkitetty suoraan Tuotetiedon haun korttia vastaaviin tuotealueisiin. Jos luet esimerkiksi Sisäpuolista vedeneristystä käsittelevää korttia, voit yhdellä klikkauksella siirtyä selaamaan Tuotetiedon haun kyseiseen ohjekorttiin linkitettyjä tuotetoimittajan tuotetietoja. Esimerkkikuvassa korttiin on linkitetty ”Saumaustuotteet ja vedeneristeet” -tuotealueen tuotteita.

Tehdyn kehityksen myötä voidaan todeta, että RT-kortisto on Suomen suorin tie suunnittelijan ja urakoitsijan pöydältä rakennustuotteiden tuotetietoon. Jos kaipaat lisätietoa Tuotetiedon palvelukokonaisuudesta, löydät sitä osoitteesta tuotetieto.fi. Voit varata sivulta myös esittelyn Tuotetiedosta.