Rakennustieto valmistautuu uuteen rakentamislakiin 

Rakennustieto valmistautuu uuden rakentamislain tuomiin tietotarpeiden muutoksiin. Kaikki palvelut ja tietotuotteet, joita rakentamislaki ja sen asetukset tulevat koskettamaan, tullaan päivittämään.

Varmentamisen palveluiden osalta olemme jo tuoneet markkinoille uuden tuotteen eli Ilmastoselosteen vastaamaan ilmastoselvitysasetuksen tarpeisiin sekä ympäristöluokituksen kriteerit on päivitetty asetusluonnosten mukaisiksi. Työtä on toki paljon, valtava määrä RT-kortteja pitää päivittää ja monta muuta asiaa pitää huomioida. Mutta valmiina ollaan ottamaan haasteet vastaan. 

Uuden rakentamislain on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2025. Olemme koonneet verkkosivuillemme tietoa siitä, mitä lainsäädäntöprosessissa tapahtuu. Sivuilla on huomioitu myös lain “korjaussarja”, joka on tämänhetkisen hallituksen lausunnolla oleva esitysluonnos rakentamislain muutoksista. Rakennustieto seuraa aktiivisesti uuden rakentamislain valmistelua, mutta emme ole mukana lain valmistelutyöryhmissä.

Kannattaa myös katsoa aamukahviwebinaarimme tallenne: Uuden rakentamislain tavoitteet ja korjaussarja & Rakennustiedon uudistuvat palvelut >

Lue lisää rakentamislain vaikutuksista >