Mökkiläinenkö ilmastorikollinen? – Vihreä mökki -kirja kertoo, mitä mökkeilevän pitää tietää päästöjen vähentämisestä

Kuinka suuren osuuden mökkeily aiheuttaa hiilidioksidipäästöistä? Mistä muodostuu mökkeilijän hiilijalanjälki ja miten sitä voisi pienentää? Uusi tietokirja ”Vihreä mökki – Kestävää loma-asumista” tarkastelee suosikkiharrastustamme ilmastosyntien näkökulmasta.

Mökkeily on kasvattanut suosiotaan pandemian aikana. Tällä hetkellä Suomessa on yli puoli miljoonaa mökkiä – sillä on siis väliä, miten mökkeillään.

Uusi tietokirja Vihreä mökki – Kestävää loma-asumista antaa perustietoa vanhan mökin kunnostamiseen ja uuden rakentamiseen sekä energian käyttöön ja omaan sähköntuotantoon mökeillä. Tietoa saa myös mökkeilyn arjesta aina kuivakäymälästä kompostointiin.

Kirja käsittelee vanhan mökin korjaamista rakennusvirheiden ja korjausvaihtoehtojen kautta; vanhan mökin ongelmakohtia käydään läpi perustuksista kattorakenteisiin, minkä lisäksi kerrotaan laajentamisesta ja mukavuuksien lisäämisestä. Uusien mökkien suunnittelussa lähdetään liikkeelle mökin elinkaaren pidentämisestä tuleville sukupolville.

Kirja kertoo myös miten jokainen mökkiläinen voi pienillä teoilla suojella ympäristöä ja vesistöä sekä säästää lämmityksessä ja energian käytössä. 

Teoksen kirjoittaja, toimittaja (FM, YTK) Jarmo Hankivaara on käsitellyt mökkeilyn aihepiirejä parinkymmenen vuoden ajan.

Vihreä mökki– Kestävää loma-asumista
Tekijä: Jarmo Hankivaara
Kustantaja: Rakennustieto Oy

Tilaa omasi Rakennustietokaupasta!