RT-kustannuslaskenta on jatkossa Ratu-kustannuslaskenta

RT-kustannuslaskennan uudistuessa tulemme muuttamaan palvelun nimeä. Jatkossa tunnet RT-kustannuslaskennan Ratu-kustannuslaskentana ja RT-tilalaskennan Ratu-tilalaskentana.

Uudistuvat nimet kertovat siitä, että palvelun ytimessä on tutkittu Ratu-menekkitieto. Nimi muuttuu vaiheittain loppuvuoden 2023 ja vuoden 2024 aikana ja esimerkiksi laskuissa saattaa näkyä vielä ohjelman vanha nimi.

Ensi vuoden aikana Ratu-kustannuslaskentaan tuodaan uusi päästölaskentaominaisuus ja se tulee käyttöön ohjelman asiakkaille ensi vuoden aikana. Samalla kun lasket kustannuksia, syntyy myös hankkeen hiilijalanjälkitiedot. Päästölaskenta perustuu panospohjaiseen rakennekirjastoon ja co2data.fi päästökertoimiin. Laskentasovellus mahdollistaa erilaisten suunnitteluvaihtoehtojen kustannus- ja päästölaskennan sekä -vertailun. Esitetyt päästötiedot ohjaavat suunnitteluratkaisuiden valintaa ja parantavat hankkeessa toimivien tahojen osaamista vähähiilisessä rakentamisessa. 

Keväällä julkaisimme Ratu-tilalaskentaohjelman, joka nopeuttaa kerrostalohankkeissa vaihtoehtoisten suunnitteluratkaisujen kustannusarviointia ja varmistaa kustannustavoitteessa pysymisen. Ratu-tilalaskenta toimii yhdessä RT-kustannuslaskennan kanssa. Saat vietyä pääryhmäkohtaisen tilakustannusarvion RT-kustannuslaskentaan, jolloin pääset tarkastelemaan ja muokkaamaan kustannusarviota rakennusosa-/panostaso-tarkkuudella. 

Tule kuulemaan RT-kustannuslaskennasta ja uudesta päästölaskentaominaisuudesta maksuttomaan webinaariimme 10.11.2023 9.00 – 10.15 Päästölaskenta tulossa osaksi RT-kustannuslaskentaa.

Ilmoittaudu tästä

Haluatko lisätietoa Ratu-kustannuslaskennasta? Ota yhteyttä myyntipäällikkö Aleksi Leinoon aleksi.leino@rakennustieto.fi. Voit myös varata ajan kalenterista.