Vastailmestynyt MRL-digikirjan toinen versio sisältää maankäyttö- ja rakennuslain muuttuneen sisällön. Helppokäyttöisestä ja ajantasaisesta digikirjasta löytyvät maankäyttö- ja rakennuslain sekä maankäyttö- ja rakennusasetuksen pykälät ja niihin tehdyt muutokset ja täydennykset perusteluineen sekä keskeisimmät oikeustapaukset.
Lain muuttuessa digikirjasta ilmestyy uusi, ajantasainen versio. Lisenssin haltija saa tällöin päivitetyn digikirjan virtuaaliseen kirjahyllyynsä. Aiempaan versioon tehdyt muistilaput jäävät käyttöön.
MRL-digikirjan uuden version päivityksiä ja muutoksia:
- maankäyttö- ja rakennuslain muutoksia on seurattu säädöskokoelmanumeroon 927/2021 (HE 121/2021) (tulee voimaan 1.12.2021) ja asetuksen numeroon 518/2018.
- Uusia säädöksiä on tullut voimaan yhteensä 4 kappaletta, joista viimeisin (927/2021) muuttaa useita pykäliä ja tuo lakiin kaksi uutta pykälää: 117 l Uusiutuvista lähteistä peräisin olevan energian vähimmäisosuus ja 181 a Rakennustuoteyhteyspiste.
- Muuttuneet pykälät ovat 117 § Rakentamiselle asetettavat vaatimukset, 132 § Ympäristövaikutusten arviointi, 133 § Kuuleminen ja lausunnot, 181 § Markkinavalvonta ja 192 §.
- Lisäksi kirjaan on lisätty 38 uusinta oikeustapausta.
Kirja on kolmiosainen. Ensimmäisessä osassa esitetään maankäyttö- ja rakennuslain pykälien tulkinnat ja soveltamisohjeet sekä keskeisimmät lain soveltamista ohjaavat oikeustapaukset ja toisessa osassa puolestaan maankäyttö- ja rakennusasetuksen. Kirjan liiteosassa on rakentamisen ja kaavoituksen sanasto, laaja kirjallisuusluettelo ja oikeustapaushakemisto sekä kaavamerkinnät.
Maankäyttö- ja rakennuslaki on käsikirja kuntien ja valtion viranomaisille sekä kaikille kaavoituksen ja rakentamisen osapuolille. Se sopii myös oppikirjaksi.
Digikirjan aineisto ja tekstit perustuvat Rakennustiedon julkaisemiin maankäyttö- ja rakennuslain selitysteosten 1.-5. painoksiin, joiden kirjoittajina ovat olleet 1.-4. painoksissa kirjoittaja varatuomari, valtiotieteen maisteri Lauri Jääskeläinen ja professori, oikeustieteen tohtori, varatuomari ja hallinto-oikeuden dosentti Olavi Syrjänen. 5. painoksen kirjoittajina olivat edellisten lisäksi tämänkin julkaisun kirjoittaja hallintotieteen maisteri Susanna Wähä ja hallitusneuvos, oikeustieteen kandidaatti Jyrki Hurmeranta.