ROK ja KOR 2020 julkaistu

Rakennusosien kustannuksia 2020 -käsikirja sisältää tyypillisiä pien-, rivi- sekä kerrostalojen ja teollisuusrakennusten rakenteiden kustannuksia, jotka on eritelty työn ja materiaalien osalta menekkeihin ja kustannuksiin.

Ajantasaiset työ- ja materiaalimenekit on koottu Ratu-kortistosta. Materiaalihinnat on päivitetty valmistajien, maahantuojien sekä rauta- että puutavarakauppojen ohjehinnastoista. Tuntipalkat perustuvat Rakennusteollisuus RT ry:n palkkatilastojen uusimpiin keskimääräisiin tuntiansioihin. Lue lisää »

Korjausrakentamisen kustannuksia 2020 -käsikirja täydentää Rakennusosien kustannuksia -kirjaa. Perustietojen lisäksi kirjasta löytyy tietoa telineistä, muoteista ja suojauskalustoista, erilaisia malleja energiatehokkuuden parantamiseen, energiakorjauslaskelmia sekä talvirakentamistietoutta.

Kirja perustuu Ratu työmenetelmä- ja menekkitietoihin sekä materiaalien, koneiden, laitteiden ja työn kustannustietoon. Kirjan liitteenä on kuusi mallilaskelmaa sekä omille laskelmille tarkoitettu rakentamiskustannusten laskentalomake. Excel-muotoisen laskentalomakkeen voi ladata kirjassa olevasta QR-koodista. Lue lisää »

Molemmat käsikirjat ovat saatavana myös e-kirjoina:
Rakennusosien kustannuksia 2020 e-kirja »
Korjausrakentamisen kustannuksia 2020 e-kirja »